torstai 22. marraskuuta 2012

Jauhelihakeksejä

Näitä koirankeksejä minun on pitänyt kokeilla tehdä jo pari kuukautta, siitä lähtien kun näin tämän mainion reseptin Neiti Vee ja tassunjäljet -blogissa. Kiitokset vaan K:lle tämän jakamisesta! :) 

Itse tein vain puolikkaan taikinan, mutta tässä koko resepti:

400g jauhelihaa tai muuta lihaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja tai kauraleseitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita liha ja kananmunat keskenään. Lisää sitten jauhot ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Laita taikinan päälle vielä toinen leivinpaperi, jotta pinta ei pala. Paista keksilevyä uunissa n. tunti. Anna jäähtyä ja leikkaa osiin. 

Jos haluat kekseistä kauemmin säilyviä, älä vielä sammuta uunia vaan laske lämpötila sataan asteeseen. Laita keksit uuniin vielä noin tunniksi (muista taas leivinpaperi päälle!).


ps. Sama resepti löytyy myös Jennan keittiössä -blogista. 

4 kommenttia:

  1. Oij.... Täytyy kokeilla.
    Lupu varmasti tykkää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, ovat niin helppojakin tehdä. :) Lupun käytöksestä arvioiden, eivät nämä ihan makkaran tasolle yllä herkkuna, mutta eivät kyllä kauaskaan jää.

      Poista
  2. Hyvä vinkki, kiitos Jenna. Miten murenevaisia nämä olivat? Mietin että säilyisivätköhän sopivaksi leikkaamani palat ehjinä lenkillä ja treeneissä mukana kulkevassa herkkupussissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että on mieleinen vinkki!
      Hmm, itse en ole näitä mukana kuljettanut, mutta luulisin kyllä näiden kestävän murenematta treenipussissa. Ainakin nämä leikkaantuvat kauniisti murustelematta, niin tokkopa pieni hankaus ja pompinta pussissa niitä sen enempää hajottaa. :)

      Poista

Kiva, kun päätit jättää viestin meille!
Mikäli blogikirjoitus on vanhempi kuin pari päivää, viestisi menee ensin tarkastettavaksi. Tällä tavoin varmasti huomaamme vanhempiinkin postauksiin tulevat kommentit. :)
t. Lupu ja Jenna